Wild flamingos at Laguna Fuente de Piedra

Laguna Fuente de Piedra er det naturlige tilholdssted for tusindvis af vilde flamingoer samt masser af andre vadefugle. Det er Spaniens største naturlige sø og ligger i den nordlige del af Malaga-provinsen, ikke langt fra Antequera.

Wild flamingos at Laguna Fuente de Piedra

Vilde flamingoer i Fuente de Piedra-lagunen

Her er ingen bure, ingen indhegninger og ingen fangeskab, men derimod et rigt fugleliv i et flot naturbeskyttelsesområde – særligt interessant er naturligvis de tusinder af flamingoer som holder til her. Men ikke kun her: De trækker frem og tilbage mellem de forskellige vådområder der findes i Andalusien, herunder også Doñana-nationalparken i Huelva og de 3 små laguner ved Campillos.

Selve besøgscentret, hvor man kan parkere, er ret uinteressant. Undtagelsen herfra er hvis søen er næsten uden vand og flamingoerne derfor holder til i den lille dam ved besøgscentret.

Flamingos in their natural habitat

Flamingoer i deres naturlige omgivelser

De interessante steder ligger længere rundt om søen, hvor der også er indrettet udsigtsskure og parkeringspladser. Man kan køre dertil – eller tage en vandretur langs med søen (4-5 km hver vej).

Det er en fordel at medbringe kikkert eller teleskop-kamera. Der kan være ret langt at se ud til flamingoerne på søen – især hvis man ser dem fra besøgscentret.

Laguna Fuente de Piedra

Laguna Fuente de Piedra

3 skønne steder at bo i nærheden af Fuente de Piedra:

Casa Rural Aire
Husk at I fandt den på Autentical! Book den på

Booking.com

Apartamentos La Laguna
Husk at I fandt den på Autentical! Book den på

Booking.com

Finca El Arpa

Book den her på

Autentical